Bezoekadres (alleen op afspraak): Bruggertstraat 350, 7545 PJ Enschede

Einde van het jaar: let op uw toeslagen!

Gaat u trouwen in december? Of gaat u een geregistreerd partnerschap aan in december? Van harte gefeliciteerd! Laat het feestje niet verpesten door fiscale regelgeving en kijk goed naar uw toeslagen. Woonde u voor uw huwelijk of partnerschap al samen met uw partner, dan kan dat grote gevolgen hebben voor het recht op toeslagen. U bent dan namelijk al toeslagpartner vanaf het moment van samenwonen.

Stel dat u per 10 maart bent gaan samenwonen en dat u op basis van uw eigen inkomen recht heeft op toeslagen. Op 14 december wordt het huwelijk voltrokken. Met ingang van 14 december bent u dan ook fiscaal partners van elkaar (voor de toeslagen vanaf de 1e van de volgende maand). Voor de toeslagen betekent het zelfs dat u met terugwerkende kracht vanaf 1 april al toeslagpartners bent. Dat kan grote gevolgen hebben voor het recht op toeslagen en mogelijk moet u dan een deel of zelfs het gehele bedrag terugbetalen.

De terugwerkende kracht van partnerschap voor de toeslagen geldt niet alleen bij trouwen of een geregistreerd partnerschap. Ook bij het sluiten van samenlevingscontract of het krijgen van een kind kan de terugwerkende kracht van het partnerschap voor een vervelende verrassing zorgen.

Bij Reenders Advies kunt u ook terecht voor de aanvraag en/of het wijzigen van uw toeslagen. Wilt u meer informatie over de toeslagen of heeft u een vraag over het partnerschap? Neem dan gerust contact op via e-mail (info@reendersadvies.nl) of telefoon (06-47107065).