Bezoekadres (alleen op afspraak): Bruggertstraat 350, 7545 PJ Enschede

Huis gekocht? Let dan goed op bij de aangifte inkomstenbelasting

Als u het afgelopen jaar een huis heeft gekocht, dan dient u goed op te letten bij de aangifte inkomstenbelasting. Zonder het te beseffen bevindt u zich namelijk in een fiscaal doolhof, waar zelfs specialisten de weg weleens kwijtraken. De regels voor de eigen woning lijken eenvoudig en goed te volgen, maar een foutje is snel gemaakt en dat kan zorgen voor vervelende financiële verrassingen.

Zelfs bij de aankoop van de eerste eigen woning zijn er tal van regels waar u rekening mee moet houden. Bij doorstroming naar een volgende woning en bij samenwoning of verbreking van de relatie zijn de fiscale gevolgen amper te overzien. De notarisafrekening is meestal voorzien van sterretjes om aan te geven welke kosten mogelijk voor aftrek in aanmerking komen, maar wist u dat deze indicatie niet altijd juist is? En hoe zit het precies met de bijleenregeling, fiscale voorwaarden aan de hypotheek en overige aftrekbare kosten? En wat als uw woning nog in aanbouw is? Of als u te maken heeft met een restschuld of een ex-partner die in de oude woning is achtergebleven?

Laat u fiscaal niet verrassen en neem gerust contact met ons op. U kunt vrijblijvend kennismaken en daarna besluiten om de aangifte over het jaar van verhuizing uit te besteden of om de reeds opgestelde aangifte te laten beoordelen. Dan weet u zeker dat de verhuizing ook fiscaal optimaal is geregeld.